Oferta educativa

L’Escola Municipal de Música de Calvià Josep Rubio i Amengual forma alumnes de totes les edats, joves i adults, interessats en rebre una educació musical, tant a nivell professional com per a satisfer una afició de caràcter més lúdic.

Aquesta no només ofereix formació i educació musical als residents, també col·labora en la programació cultural municipal, oferint audicions dels alumnes, recitals de professors, concerts de Nadal i fi de curs, gravacions i col·laboracions amb altres institucions.

Si dessitja consultar els preus de la matrícula faci clic aquí.

Iniciacions

En aquesta etapa s’apropa la música als alumnes a través de jocs, moviment, ritmes i presentació de diferents instruments. Els d’Iniciació 4 i 5 fan una sessió de 45 minuts setmanals i els d’Iniciació 6 dues sessions de 45 minuts setmanals.

Per al curs 2024/25

  • Iniciació 4: alumnes nascuts l’any 2020
  • Iniciació 5: alumnes nascuts l’any 2019
  • Iniciació 6: alumnes nascuts l’any 2018

Llenguatges

En aquesta etapa ja es pot combinar el llenguatge amb la pràctica d’un instrument. Es comença un curs preparatori, Preliminar, i després ja els 4 cursos de llenguatge, que es caracteritzen per emprar un mètode interactiu, aulavirtualmusica. Aquest mètode ens permet adaptar les classes de llenguatge a les noves tecnologies i fer-les més dinàmiques i atractives pels alumnes. Són dues sessions setmanals d’una hora (excepte Adults, que és 1 hora setmanal).

IMPORTANT: Segons la normativa interna del centre és obligatori com a mínim cursar fins a tercer de llenguatge musical.

Per al curs 2024/25

  • Preliminar: alumnes nascuts l’any 2017
  • 1r: alumnes nascuts a partir de l’any 2016
  • Adults: tenir 14 anys o més

Instruments

Només es podrà cursar instrument a partir de Preliminar. Els instruments que ara mateix s’imparteixen a l’Escola són: clarinet, saxòfon, flauta travessera, xeremies, cant, guitarra elèctrica, guitarra clàssica, violí, piano, trompeta, trombó, tuba, trompa i percussió. Són sessions individuals de mitja hora a la setmana.

  • Els alumnes de Cant han de tenir una edat mínima per a poder realitzar les classes. Les edats són: nines a partir dels 13 anys; nins a partir dels 16 anys.

Col·lectius / Conjunts Instrumentals

Conjunt instrumental

Reuneix alumnes de diverses especialitats, amb nivells diferents però tots ells amb ganes de passar-ho bé fent música junts. Això és possible gràcies a uns arranjaments fets específicament per a la combinació d’instruments que hi participen amb un repertori molt variat (entre clàssica, popular, jazz…). Només es demana un mínim de 2 anys de coneixement del seu instrument.

Conjunt instrumental infantil

Primera oportunitat de tocar el teu instrument amb altres companys i de poder fer-ho amb els amics que toquen un altre instrument. Es demana un mínim d’1 any de coneixement del seu instrument. Un altre requisit indispensable és tocar un instrument de vent o percussió.

Combo Jazz

La idea és ajuntar instruments de característiques diferents per treballar un repertori, però amb el llenguatge de la música moderna: jazz, blues, rock, funk… Hi poden tocar tot tipus de músics, tant aficionats com professionals. L’edat no té importància i la feina s’adapta al nivell de cadascú, només es demana un mínim de 2 anys de coneixement del seu instrument.

Cor Infantil

Per aquells alumnes que els hi agrada cantar, aquí tenen l’oportunitat de fer- ho i a més, amb els seus companys.
L’edat recomanada és a partir dels 7 anys.

A més, des de l’Associació Pere Josep Cañelles, s’ofereix poder formar part del Cor de Calvià, de la Banda Municipal de Música, del Ball de bot i del taller d’indumentària tradicional mallorquina.

Aula de Música Creativa

Trobada d’alumnes de tots els instruments on, mitjantçant jocs i assajos es treballen aspectes creatius i interpretatius (composicions, improvització, ritmes…), així com coneixement d’estructures, formes i estils musicals. Es demana un mínim d’un any d’instrument.

Preus

Estudis no reglats

Preu de la matrícula

Residents a Calvià: 200 euros per assignatura
No residents: 500 euros per assignatura

Famílies nombroses

Residents a Calvià: 180 euros per assignatura
No residents: 450 euros per assignatura

Estudis reglats

Residents

Grau ElementalOrdinàriaF. Nombrosa
Curs complet500 euros450 euros
Obertura d ́expedient25 euros22,50 euros
Assignatures soltes100 euros90 euros
Ampliació de matricula100 euros90 euros

No Residents

Grau ElementalOrdinàriaF. Nombrosa
Curs complet1200 euros1080 euros
Obertura d ́expedient25 euros22,50 euros
Assignatures soltes100 euros90 euros
Ampliació de matricula100 euros90 euros

Gràcies pel teu missatge

Hem rebut el teu missatge. Aviat ens posarem en contacte amb tu.